2013 feestjaar …

Het wordt een bruisend en wervelend 2013 voor de bewoners uit Boekel en Venhorst. Het 700 jarig feest staat bol met sportieve, muzikale en culturele activiteiten.  Alle verenigen uit Boekel en Venhorst zijn benaderd om een plezierige ,aantrekkelijke activiteit te organiseren. Sinds september wordt door hen vergaderd om zo divers en groots mogelijk voor de dag te komen. Bij elke vergadering wordt de agenda steeds meer concreter ingevuld en krijgt de planning meer gestalte. Een knap staaltje van teamwork, de clubs gaan ervoor en zijn enthousiast om met iedereen uit Boekel en Venhorst feest te vieren. Op de website van Boekel700.nl staan op de kalender de meeste activiteiten reeds ingevuld.

Muziek
Op muziekgebied gebeurt er van alles. Voor elk wat wils. Het begint in april met de uitvoering van The Sense of Harmonie. In mei wordt een blaaskapellenfestival gehouden. Tijdens Boecult in augustus zijn optredens van alle Boekelse bands, is er een Dance Event voor de jeugd en  voor de 16 jaar plussers. Een dag later wordt een taptoe gehouden. Daarna tijdens Bourgondisch Boekel is de presentatie van de top 10 van de Boekelse top 700. In oktober wordt Boekel live gehouden en tenslotte in december Rock Around The Clock. Verder gaat Koor Karakter op 31 augustus met 700 zangers de opera Carmina Burana zingen.

Sport
In juni wordt een grote sportmanifestatie gehouden in sportpark De Donk en zijn 29 sportvereningen aangeschreven. Alle Boekelnaren kunnen hieraan meedoen. Op een ludieke manier worden spelen gehouden of toernooitjes.

Onderwijs & educatie
In augustus wordt de film De verdwijning van Rutger van Herpen gedraaid. Verder staan op stapel een feestweek voor alle basisschoolkinderen, een brandweerspel en een vossenjacht. Leskisten worden gemaakt voor educatie.

BoeCult
De werkgroep gaat als BoeCult, grootser aanpakken. De plannen zijn nog niet concreet, eerst moet 2012 afgewerkt worden.

Gilde
Gilde Sint Agatha organiseert in mei vier dagen lang het Kringgildefeest van Kring Peelland.

Toneel
Jan Smeets schrijft een toneelstuk voor de drie toneelverenigingen. De uitvoeringen gebeuren waarschijnlijk in de openlucht.

Kunst & cultuur
Vanaf januari worden de bomen versierd met breistukjes of haakwerken door de groep Kunstkliek. Verder staat nog op programma het maken van een groot schilderij en een openlucht film vertonen.

Heemkundekring
De heemkundekring gaat speciale postzegels uitgeven in het kader van Boekel 700 jaar. In het voorjaar staat een fototentoonstelling in de St. Janschool in de planning.

Aan het definitieve feest programma wordt nog volop gesleuteld en ingevuld. Feit is dat het in Boekel en Venhorst in 2013 een feestjaar zal worden, waarbij alle bewoners betrokken worden.

Bekijk alle evenementen van het jubileumjaar