Tramrit Boekel 700

04-10-2013

In de maand oktober worden op drie dagen historische tramritten door Boekel georganiseerd. Deze zijn wegens succes extra toegevoegd aan de tramritten die in augustus plaats hebben gevonden. De monumentencommissie en de heemkundekring hebben in het kader van Boekel 700 een route samengesteld, die verhaalt over het historisch verleden van Boekel waarbij ook het landschap en de geologie aan bod komen.

Met de nagebouwde ‘Goede Moordenaar’ (tram) uit Gemert gaan wij op een ontdekkingstocht van 2,5 uur door ons prachtige dorp. In de tram, die een maximale snelheid kent van 25 km/uur, hangt een groot scherm waarop allerlei historische kaarten, foto’s, filmfragmenten e.d. tijdens de rit worden getoond, die het ingesproken verhaal illustreren en ondersteunen.

Geïnteresseerden kunnen zich melden aan de balie van het gemeentehuis alwaar de inschrijving plaatsvindt. De inschrijvingskosten dienen dan direct contant voldaan te worden. Eerder word je niet ingeschreven. Bij de inschrijving moet je de dag en het tijdstip aangeven. Op het moment dat alle ritten zijn volgeboekt dan kun je je op een reservelijst laten registreren zodat we, indien nodig, in september nog enkele keren de route kunnen rijden.

De tram vertrekt en eindigt op het St. Agathaplein. In- en uitstappen kan alleen op het St. Agathaplein en niet tijdens de rit.

Vrijdag 4 oktober: 10.00 uur – 12.30 uur (maximaal 25 passagiers, € 7,00 inschrijvingskosten p.p.)

Zaterdag 5 oktober: 10.00 uur – 12.30 uur (maximaal 25 passagiers, € 7,00 inschrijvingskosten p.p.)

Zondag 6 oktober: 13.30 uur – 16.00 uur (maximaal 25 passagiers, € 7,00 inschrijvingskosten p.p.)

Wij denken dat deze tocht voor iedereen in Boekel interessant is: zij die er geboren zijn om hun kennis ‘op te frissen’ en nieuwe achtergronden te leren en zij die in Boekel zijn komen wonen en zo meer van hun woonomgeving ontdekken. De inhoud en de lengte van deze tocht zijn niet geschikt voor kinderen onder de 14 jaar.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met: Gijs Klop (gemeente Boekel) 0492-326800 of Walter Corssmit (heemkundekring) 0492-322225

Kortom, schrijf je snel in bij de balie van het gemeentehuis. Je ontvangt dan een opstapbewijs en wij zien je te zijner tijd in de tram zodat we er een gezellige, leerzame dag van kunnen maken!

Bekijk alle evenementen van het jubileumjaar