Rock around the clock

Het was optreden, inpakken en wegwezen. Voor de 5 Boekelse bands JAWA, Fatburger, Aplous. Square Roots en The Cube was zaterdagavond 21 december niet alleen een plezierig avondje muziek maken, maar ook drie keer verkassen van locatie. Met in hun kielzog ongeveer 20 trouwe fans werd van kroegie naar kroegie getrokken. Rock around the clock, een evenement van de Boekel 700 jaar viering, verliep als een goed geoliede kroegentocht op rolletjes. In de cafés rondom de kerktoren La Compagnie, Salut, ’t Stuupke en ’t Menneke en Plein 31 was het bomvol. Vooral tijdens de laatste optredens rondom middennacht was het duwen om een plaatsje vooraan te bemachtigen om de bandleden aanschouwelijk in actie te zien.

Bij café ’t Menneke speelde Square Roots als laatste optreden de sterren van de hemel. Aandachtig werd de loei harde, rockmuziek beluisterd  in het stampvolle café. Volgens caféhouder Joep Janssen verliep de hele avond gezellig en geslaagd.

“Het café zat vol met een gemêleerd publiek, dat in beweging bleef. Want de drie bands brachten ook hun eigen fans mee, zodat het druk bleef. Het wordt geen terugkerend evenement, omdat de onkosten te duur zijn. Wij hebben zelf voor de geluidinstallatie gezorgd. Echter de bands zijn betaald door de Boekel 700 organisatie. Die kosten ons te veel.”

Organisator Toon van den Heuvel  zong als leadzanger van Fatburger het laatste optreden in café La Compagnie. “Het was een super geslaagde avond, het publiek kwam wat laat op gang maar rond 22.00 uur was het al goed druk in de cafés. Voor de muzikanten was het hard werken om van kroegie naar kroegie te gaan. Maar er heerste een goede sfeer in de druk bezochte cafés, zodat de bands meteen het feest konden doorzetten.”

Rock around te clock

Bekijk alle evenementen van het jubileumjaar