Levende Kerststal

In de inktzwarte avond flikkeren tussen de vele kale bomen feeëriek honderden lichtjes. Langs de bospaadjes in Voskuilenheuvel park in Venhorst verlichten 400 glazen potjes met waxinelichtjes de tientallen bezoekers de weg naar de grote verlichte ster.  Dat midden in het park bij de levende kerststal is opgehangen. Herders wijzen de weg. Voor de stal staat een lange rij om Jozef en Maria met het kindje Jezus in het echt te aanschouwen. Onder het stro bedekte dak prikt Maria de lieflijke mythe als een ballon kapot. “Het kindje heet eigenlijk Lotte en is drie maanden oud.” Jozef bekijkt met trotse blik het aandoenlijke tafereel.

Gevoelig gezongen kerstliederen onder meer door kinderkoor Doremi verhogen de kerstsfeer, die rondom de levende kerststal hangt. Naast de stal staren de oorspronkelijke bewoners onwennig naar de drukte. Waarschijnlijk denken de schapen ‘was het maar weer morgen’.

“Het is voor de derde keer dat we dit organiseren. Het is heel veel werk, er is hier geen licht en water. Vijf jaar geleden was het de laatste keer. Omdat de gemeente Boekel 700 jaar bestaat, willen we het feestjaar op deze manier afsluiten.” vertelt Jan Manders, om vervolgens met een Gluh wijntje te proosten op het einde van het feestjaar.

 

levende kerststal venhorst 011 banner

levende kerststal venhorst 022 banner

 

 

Bekijk alle evenementen van het jubileumjaar