Boekelse Kwis was succes!

Veel Boekelse huiskamers, ruimtes en kantines lijken afgelopen vrijdagavond op een soort crisiscentrum. Maar liefst 108 teams zijn zwoegend en ploeterend bezig om de 100 Boekelse Kwis vragen in te vullen. Met rode konen wordt geconcentreerd, koortsachtig getuurd op allerlei beeldschermpjes zoekend naar antwoorden. In druk geroezemoes klinken allerlei reacties en oplossingen.

Halverwege de avond trekken de 108 captains naar zaal La Compagnie gewapend met passer, het weekblad, zaklamp en een pen. Alleen dat laatste blijkt nodig. Het Boekels Kwis team glimlacht om het misverstand. Het Boekels volkslied vermeld in het boek Boekel 650 jaar moet foutloos opgeschreven worden door hen. Onder doodse stilte wordt het lied in dialect voorgelezen, waarna als eerbetoon het staand wordt gezongen. Daarna weer snel naar huis; naar de vragen. Die waren best pittig was de algemene conclusie. “Echter, ook de uitdaging.” meent deelnemer Gerard Krol, die zijn complete beneden verdieping in beslag laat nemen door de 19 leden van zijn team De Knöllekes. “Wie is Toon Koffie?“ roept Peetie Krol als coördinator vanuit haar domein, de keuken, waar ze alle vragen verzamelt, waarvan ze een kopie heeft gemaakt om te verspreiden. 

Bij de rubriek ‘sport en spel’ probeert een teamlid vreemde tekens te vertalen. “Het is in het Russisch, Italiaans en IJslands.” weet hij inmiddels. Boeken met als titel ‘Boekel zoas het vruger waor’ liggen op de tafel, tegenover een andere deelnemer, die een moeilijke sudoko probeert op te lossen. Een paar man zijn buiten de deur geweest. “We zijn naar het sportpark gegaan om te ontdekken welke sleutel op het slot van de foto past. Verder hebben we een foto moeten maken van het kunstwerk en zijn naar de Tuinstraat gereden om huisnummers op te tellen. Het is prachtig. We hebben meegedaan met Beek en Donk en Gemert. Deze vragen zijn moeilijker dan Gemert. We halen het zeker, we zitten op de helft, het is nu 21.00 uur.” vertelt Gerard Krol. “Weg jij.” wordt luidkeels geroepen, als de deur opengaat. “Dat is een concurrent.” is de uitleg.

In de inrit stapt een teamlid vanaf de fiets met in zijn hand een aantal boerenbond folders. “Die moeten we ook verzamelen.” en rent weg. Tijd kost invullen van antwoorden.

 

boekelse Kwis 13-12 025 gewoon

 

Bekijk alle evenementen van het jubileumjaar